1.4.2013

Älä missään nimessä lue!

Nyt kun kerran alotit lukee nii lopea siihen paikaan!

Enkös mä just äske sanonu et lopeta se lukeinen?? Houh, vaikea ymmärtää sanaa: Lo-pe-ta...
Nyt kuule jos jatkat nii niittaan sut seinään! Doku sanoo aina noin
Hyvä paha ihminen lopea nyt herran jestat.
-Ihan oikeesti-
No lue sitte... *mökötys*

Okei joo toi ylähäällä oleva juttu, tota öö... Voit unohtaa sen! XD
Mun oli ihan pakko kopioita tää coni tapahtuman "säännöt" tänne, anteeksi siitä, mutta alhaalla oleva teksi on aika totta. Ja nyt lukemaan:

1. Pidä Sibbe siistinä

Vaikka pääsettekin taianomaiseen tapahtumaan, jossa on kaikkea jännää, ei kuitenkaan tarvitse käyttäytyä kuin idiootti. Niin kulunut kuin ”äitisi ei siivoa täällä” -lausahdus onkin, pitää se paikkaansa myös conissa. Vaikka conissa onkin siivousvänkäreitä, on aivan naurettavaa, että heidän työaikaansa kuluu siihen, että conittajat eivät itse ole kykeneviä siirtämään esimerkiksi pitsalaatikoitaan tai juomamukejaan parhaimmillaan metrin päässä olevaan roskikseen. Roskisten määrästä sotkujen ei siis pitäisi johtua, roskiksia kun oli ripoteltu pitkin Sibeliustaloa varsin runsaalla kädellä


2. Pukuhuoneet pukuhuoneina, huussit huusseina
Ilmeisesti osalle conikävijöistä oli epäselvää, että talosta löytyi pukuhuoneita. Vessat ovat sitä varten, että niissä tehdään normaaleja vessoihin kuuluvia toimintoja, niihin ei levitetä kaikkia meikkejä lattialle, vaihdeta cosplyta päälle ja hengata kaikki tiet tukkien. Pukuhuoneet ovat pukujen vaihtamista varten. Jos vaatteiden vaihtaminen samaa sukupuolta olevien pukuhuoneessa ujostuttaa liikaa, voi sen varsinaisen vilauttelemisen käydä tekemässä vaikka vessakopissa ja sitten siirtyä meikkaamaan yms sinne pukuhuoneeseen. Ja luulisi olevan itsestään selvää, että jos käytät ihomaaleja/tekoverta/mitä tahansa sotkevaa, SIIVOAT ITSE. Et jätä mitään sotkuja sen paremmin vessojen kuin pukuhuoneidenkaan pöydille, tuoleille tai lattioille.




3. Pakkohalailu pannaan

Vaikka kokisitkin conihuumassa maailmaasyleilevää rakkautta ja tahtoisit jakaa sitä kaikille konkreettisten halausten muodossa, niin muistathan, että jokaisella conikävijälläkin on oikeus omaan fyysiseen koskemattomuuteensa. Eli vaikka se ihquin raksupoksuin suosikkihahmosi tulisikin conissa vastaan, et voi taklata cosplayaajaa takavasemmalta pylvään takaa ilman mitään ennakkovaroitusta. Toisia kun ei ole pakko halailla ja kieltäytymisellä pitää antaa mahdollisuus. Toisaalta esimerkiksi luentosaleissa on ihan suotavaa uskaltautua ottamaan toisiin ihmisiin edes sen verran kontaktia, että voit istua heidän vieressään ilman, että saliin jää turhia hajurakoja ja kaikki halukkaat varmasti pääsevät sisään.


4. Elämän perustarpeet kohdilleen
Pelkkä conifiilis ei riitä pitämään otakuintakaan conikävijää hyvinvoivana koko viikonloppua, vaan jokainen tarvitsee myös nesteytystä, ravintoa ja unta. Näitäkään tuskin kukaan muu tulee sinulle suoraan tarjoamaan, vaan joudut ihan itse vierailemaan vesiautomaattien luona (mieluiten oman vesipullosi kanssa) riittävän usein ja ostamaan ruokaa esimerkiksi ensiluokkaisesta ravintola Lastusta, lähipitseriasta tai mistä tahansa kaupasta. Pelkkien meidokahvilan kakkujen voimilla conittamista ei voi suositella suurimmalle osalle ihmiskunnasta. Sibeliustalolla ei muuten edelleenkään saa yöpyä eli ei, et vieläkään voi lepuuttaa silmiäsi missään mukavimmassakaan nurkassa keskellä yötä. Hanki majoitus itsellesi niin jaksat conissa paremmin ja muistat jälkeenpäin muutakin, kuin miten vaikeaa oli pitää silmiä auki sille mielenkiintoisimmallakin luennolla.


5. Käy suihkussa ja ole oma itsesi
Eihän minun tarvitse sanoa mitään jokaisen conikävijän henkilökohtaisesti hygieniasta ja siitä, miten paljon miellyttävämpää kaikille on, jos oikeasti jokainen käy suihkussa, mielellään jopa laittaa deodoranttia eikä ole kävelevä hajupommi conissa? Hyvä.


6. Älä pysähdy putkes--- kulkuväylillä
Frostbitessa pakkanen piti conikävijät tehokkaasti sisällä ja se tuntui aiheuttavan toisinaan tungosta. Vielä enemmän tungosta kuitenkin aiheuttivat ajattelemattomat ihmiset, jotka jäivät vuoronperään etsimään tavaroita kasseistaan / tutkimaan ohjelmalehtistä / ottamaan valokuvia / muuten vain tuijottelemaan tapetteja _kulkuväylille_. Takanasi saattaa hyvinkin olla ihmisiä, jotka tahtoisivat liikkua eteenpäin! Ei pitäisi olla liian vaikeaa siirtyä portaikosta tai kapeasta tilasta jonnekin väljemmille vesille siksi aikaa, kun pähkäilet mikä upeista ohjelmista kiinnostaa seuraavaksi. Jos kaikki istumapaikat ovat varattuina ja joudutte istumaan lattialla, voi senkin istumapaikan valita muualta kuin kulkureiteiltä.


7. Eikä muutenkaan tartte olla idiootti

Ainiin ja ne juomamukit. Ne on oikeasti tarkoitettu veden juomiseen, jonka jälkeen ne laitetaan roskikseen. Itse. Mukeista ei esimerkiksi rakenneta mitään tornirakennelmia, sitä suuremmalla syyllä jos mukit ovat puhtaita ja käyttämättömiä.


8. >Tule coniin >Käyttäydy kunnolla >???? >Profit!

Näiden asioiden voisi kuvitella olevan itsestäänselvyyksiä, mutta ilmeisesti ei! Kertaamalla nämä ja miettimällä itse, miten voisi ottaa muut conikävijät huomioon, teemme yhdessä kivan conin kaikille. Porkkanana siis kaikille mukavampi coniympäristö, keppinä muistutan, että järjestyksenvalvojilla on oikeus poistaa conista henkilö, joka ei esimerkiksi huomautuksista huolimatta siivoa jälkiään.

Teksi kopioitu Desuconin blogista :33





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti